Hlavní obsah

Kličkující řidič vyděsil řidiče na D3. Překvapení policisté nestačili počítat přestupky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Kličkující řidič, který skoro usínal za volantem, zneklidnil minulý týden ostatní šoféry na dálnici D3. Přivolaní policisté zjistili, že je pod vlivem pervitinu, má nabourané auto bez STK, je vybodovaný a má zákaz řízení. Nyní mu hrozí tři roky vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž z Kladenska v autě Audi 100 jel ve směru od Prahy na Tábor v pátek dopoledne. Ostatní řidiči si všimli, že má nabouranou přední část, chybí mu zrcátko a po dálnici nebezpečně kličkuje. Své starosti svěřili lince 158.

Policisté zanedlouho muže zastavili a začala zdlouhavá kontrola. „Řidičem byl ‚vybodovaný neřidič‘ s blokací od roku 2013 a dále se soudním trestem zákazu řízení všech motorových vozidel do roku 2021. Vozidlo nemělo platnou STK,“ poukázal mluvčí policie Miroslav Doubek.

Pod vlivem alkoholu nebyl, zato test na pervitin mu vyšel pozitivně. Krev odmítl dát. Policisté mu zabavili auto, které bylo odtaženo. U soudu se bude zpovídat z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ve vězení může strávit tři roky.

„Děkujeme tímto ostatním účastníkům provozu na D3 za včasnou informaci, díky které mohlo dojít k zabránění případné dopravní nehody či jiným komplikacím,“ podotkl Doubek.

Policistům v centru Prahy jelo naproti auto v protisměru. Řidič však nezastavil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám