Hlavní obsah

Ke zraněnému v lese letěl vrtulník, místo určila aplikace v mobilním telefonu

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aplikace Záchranka v mobilním telefonu pomohla k upřesnění místa polohy muže, kterého v sobotu zranila silná větev při kácení stromu v lese na Šumpersku. Pro zraněného muže přiletěl vrtulník.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Linka tísňového volání přijala v sobotu krátce před šestnáctou hodinou informaci o pádu stromu na muže za obcí Maletín na Šumpersku.

„K místu ihned vzlétla posádka letecké záchranné služby z Olomouce. Vyrazila rovněž posádka rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště Šumperk,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Určit přesnou polohu zraněného pomohla aplikace Záchranka. Muž neutrpěl vážnější poranění a byl po celou dobu při vědomí a komunikoval.

„Na šestačtyřicetiletého muže spadla větší větev a zavalila jej. Utrpěl poranění v oblasti hlavy, drobnější tržnou ránu v obličeji a zhmožděniny. Lékař na místě provedl komplexní vyšetření, nezjistil žádná vážnější zranění. Pacientovi zdravotníci stabilizovali krční páteř a s podezřením na otřes mozku byl přepraven na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Šumperku,“ upřesnil Hošák

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám