Hlavní obsah

Když pudl zjistil, že auto řídí zloděj, neváhal a zaútočil

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražští kriminalisté zadrželi v úterý 27letého muže, který vykradl desítky aut a způsobil škody za půl miliónu korun. V jednom z loupežných případů musel lapka čelit útoku psa, který v autě spal. Útok zvířete na řidiče skončil havárií. Muži nyní hrozí až pětileté vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Celková škoda, kterou muž způsobil, je bezmála půl miliónu korun. Kriminalisté ho obvinili ze tří trestných činů, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Lupič při své zlodějské kariéře neslavil jen úspěchy. V jednom případě ukradl zaparkované vozidlo, které majitel nechal před svým domem nastartované s klíčky v zapalování.

Během necelé minuty, kdy si majitel odskočil do chodby domu, mu tento muž nasedl do vozidla a ujel pryč. V autě za sedačkou řidiče spal ale majitelův pudl a tomu se změna majitele vozu nelíbila.

„Když pes zjistil, že vozidlo řídí cizí muž, začal na něj vrčet. Po krátké chvíli na něj zaútočil, přičemž zloděj strhl řízení a naboural. Poškozené vozidlo se psem nalezli policisté bez řidiče v příkopu,“ popsala netradiční případ Kropáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám