Hlavní obsah

Karlovarští strážníci chytali ovce, podle známek jsou z Německa

– Karlovy Vary
Právo, vor

Kuriózní případ ve středu řešili městští strážníci v Karlových Varech. V městské části Bohatice se totiž po ulici bezprizorně toulal beran s ovcí. Když strážníci s veterináři ověřovali podle známek jejich původ, zjistili ke svému překvapení, že zvířata patřila německému chovateli.

Foto: MěP KV

Karlovarští strážníci s odchycenými ovcemi

Článek

„Tak to už tu dlouho nebylo,“ komentoval neobvyklý případ velitel karlovarských městských strážníků Marcel Vlasák. „Do města zavítaly dvě ovce z Německa a k obhlídce si vybraly městkou část Bohatice. Co nejdříve vypadalo jako vtip, se následně ukázalo jako slušný problém k řešení. Městská policie je zvyklá řešit ledacos, ale tohle byl oříšek,“ popisoval velitel.

První pokusy o kontaktování místních chovatelů v okolí města ke zjištění vlastníků obou přežvýkavců nevedlo k cíli. „Nezbylo než zvířata zahnat mimo komunikaci, aby nedošlo k nehodě, což nebylo zrovna snadné,“ popisoval Vlasák, podle kterého si při tom jeden ze strážníků roztrhl košili.

Hledá se nedbalý majitel

Prostřednictvím veterinární zprávy se pak podařilo zjistit majitele podle známek na krku domácích zvířat. Označení ovce a berana strážníkům však úlevu nepřineslo. „Zvířata jsou totiž dovezená z Německa a v Česku nejsou ještě evidována,“ dozvěděl se Vlasák od veterinářů.

Státní hranice s Německem je přitom vzdušnou čarou vzdálená od Karlových Varů minimálně dvacet kilometrů. Zapojení dalších institucí nakonec přineslo řešení. Magistrát města poskytl ustájení v areálu bývalé hřbitovní správy a také veterinární vyšetření, které umožní přesun ovcí k chovatelům.

„Náš inspekční strážník se ujal převozu zvířat, neboť má s jejich chovem osobní zkušenost. Pochopitelně nadále se dohledává jejich nedbalý majitel,“ uzavřel Vlasák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám