Hlavní obsah

Karlovarský bezdomovec brutálně zbil své spolunocležníky

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Kdo mu přišel pod ruku, toho 38letý bezdomovec v Karlových Varech zbil. Soud jej v pondělí s obviněním ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví poslal do vazby. Dvaatřicetiletý muž, jedna z obětí agrese obviněného, skončil v nemocnici s prasklinou spánkové kosti.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Podnapilý rváč, který pochází z Chodova na Sokolovsku, v sobotu kolem 23. hodiny nejdříve v polorozpadlém objektu bývalé vodárny v Plzeňské ulici probudil ze spánku a bezdůvodně fyzicky napadl šestapadesátiletého muže.

„Poté přešel do jiné části objektu, kde spal dvaatřicetiletý muž a třiačtyřicetiletá žena. I ty vzbudil vulgárními nadávkami a následně fyzicky zaútočil na muže, kterému dal několik ran pěstí do hlavy i celého těla a poté ho zkopal,“ popisovala v úterý karlovarská krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová s tím, že na ženu, která se napadeného muže zastala, hodil stůl.

Stejnou zbraň použil i proti muži, které stolem udeřil do hlavy a způsobil mu zlomeninu spánkové kosti. „Žena útočníka prosila, aby svého jednání zanechal, přičemž ji několikrát udeřil dlaní do obličeje. Žena z místa utekla a přivolala policejní hlídku,“ pokračovala mluvčí.

Policisté útočníka zadrželi a převezli na policejní služebnu. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ uzavřela Týřová.

Reklama

Výběr článků

Načítám