Hlavní obsah

Kamiónu selhaly brzdy a smetl popelářský vůz

Právo, Monika Doulíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBÍ

Kamión, který se řítil z hraničního přechodu Cínovec přes Dubí na Teplicku ve středu smetl popelářský vůz kousek od dubského kostela. "Došlo ke zranění tří lidí. Řidiči kamiónu pravděpodobně selhaly brzdy. Případ je v šetření," řekla ve středu Právu severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Foto: Radana Šašková

Vítězové soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2018 na společné fotografii.

Článek

Kamión projel městem a zbytky z jeho předku včetně ohnuté značky zůstaly jako památka i na novém kruhovém objezdu v dolní části Dubí. Zastavil až v Teplicích na mostě v pravém jízdním pruhu, zhruba po pětikilometrové jízdě od místa střetu.

Zahraniční řidič byl očividně v šoku, zdravotnickou pomoc ovšem nepotřeboval. Popelářský vůz zablokoval v důsledku dopravní nehody silnici v obou směrech.

"Po dohodě s vyšetřujícími dopravními policisty jsme uzavřeli hraniční přechod Cínovec jak pro osobní, tak pro nákladní dopravu," řekla tisková mluvčí Oblastního ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Ústí nad Labem Eva Hauková.

Dopravu přes město by vyřešila dálnice

"Jsem z toho v šoku. Jednalo se o popelářský vůz na svoz domovního odpadu technických služeb města Dubí. Řidič kamiónu to do něj napral ve vysoké rychlosti zezadu a odhodil ho na sloup a barák. Zázračně to ale projel a jel dál. Na druhou stranu klobouk dolů, že to dokázal ještě ukočírovat a nesmetl cestou nějaké děti nebo staré lidi," řekl Právu dubský místostarosta Jan Dráždil.

"Reakce lidí je jednoznačná - už toho mají dost. Snažíme se dělat různá opatření, ale nikoho to nezajímá, dokud tady nebude ležet řada mrtvých těl," rozčílil se Dráždil s tím, že teď by se měli ukázat před lidmi ekologičtí aktivisté odmítající dostavu dálnice D8.

Reklama

Výběr článků

Načítám