Hlavní obsah

Kamiónu se za jízdy utrhlo kolo a zdemolovalo protijedoucí auto

Právo, Patrik Biskup

Snad všichni svatí stáli při čtyřiapadesátileté řidičce ve vozidle Peugeot 206, do kterého vletělo kolo utržené za jízdy z kamiónu. Žena ze zdemolovaného auta vylezla jen s krvavými šrámy v obličeji. Nehoda se stala v pondělí odpoledne na hlavním silničním tahu z Plzně do Domažlic za obcí Chotěšov.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Auto zdemolované utrženým kolem z kamiónu.

Článek

„Najednou to začalo v kabině hrozně vibrovat. Řidič proto šlápl na brzdu. Pak jsme viděli, jak se před námi kutálí kolo. Stočilo se do protisměru a vletělo do protijedoucího osobáku. Od něho se odrazilo zpátky na nás a utrhlo  kus návěsu,“ popsal dramatické okamžiky spolujezdec z kamiónu.

Na místě kolize  bylo parné, že se utrhla jedna část levého dvojkola na zadní nápravě tahače.  Mluvčí policie Libor Pilař uvedl, že příčina nehody je v šetření. Muž z kamiónu potvrdil, že tahač je starý jen tři roky.

Podle Lenky Ptáčkové z krajského dispečinku záchranné služby převezli lékaři zraněnou ženu do nemocnice. „Až na drobné oděrky v obličeji  nebyla viditelně zraněná, ale lékař rozhodl o hospitalizaci  z důvodu  podrobnější vyšetření,“ upřesnila Ptáčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám