Hlavní obsah

Kamionu explodovala pneumatika, uzavřela policie zřícení náklaďáku z mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Exploze pneumatiky byla podle policie příčinou nehody kamionu, který se loni zřítil z mostu na Lounsku. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek řekla mluvčí policie Miroslava Glogovská. Řidič a těhotná spolujezdkyně tehdy utrpěli těžké zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamion se zřítil z 15 metrůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Dle výsledků odborného vyjádření byla příčinou havárie technická závada. Šetřením policistů však bylo zjištěno i pochybení na straně řidiče spočívající v nepřizpůsobení rychlosti technickým vlastnostem vozidla,“ uvedla Glogovská.

Kamion se na Lounsku zřítil z mostu, padal 15 metrů. Byla v něm těhotná žena

Krimi

Podle ní došlo při jízdě kamionu k explozi levé přední pneumatiky a následně ke ztrátě kontroly nad řízením vozu. Nepřizpůsobení rychlosti policisté oznámili správnímu orgánu, který přestupek projedná. Řidič může dostat pokutu do výše 2500 korun.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

V kamionu jela těhotná žena.

Nehoda se stala na konci května nedaleko dálnice D7 na Lounsku v obci Velemyšleves. Kamion se zřítil z mostu z výšky asi 15 metrů, návěs se převrátil na střechu a kabina dopadla na něj.

Vyproštění posádky nebylo potřeba. Řidič letěl do nemocnice vrtulníkem, žena jela sanitkou. Podle tehdejšího vyjádření záchranářů bylo štěstí, že kabina neskončila pod návěsem.

Reklama

Výběr článků

Načítám