Hlavní obsah

Nákladní auto v Brně nedobrzdilo a nabouralo autobus, žena zemřela

Brno
Aktualizováno

Nákladní auto se srazilo s autobusem ve čtvrtek odpoledne v Brně. Jedna žena při nehodě zemřela, několik lidí bylo zraněno.

Nehoda autobusu v BrněVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala krátce před polednem ve Vídeňské ulici ve směru z Brna. „Podle předběžného zjištění autobus zastavil, za ním jely dva kamiony, z nichž první se vyhnul a druhý nestačil zastavit,” uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Foto: Aktu.cz

Nabourané nákladní auto.

„Jednu ženu jsme museli ze zadní části autobusu vyprostit. Celkem se zranilo osm lidí, z toho jeden řidič z nákladního auta. Cestující pojedou náhradním autobusem,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Záchranná služba následně uvedla, že jedna žena zemřela. I přes resuscitaci svým zraněním podlehla, řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. „Dále evidujeme dvě pacientky, obě ženy utrpěly lehká zranění. Poskytli jsme jim přednemocniční péči a převezli je do Fakultní nemocnice v Brně - Bohunicích. Zkontrolovali jsme zdravotní stav všech cestujících, bylo-li třeba, ošetřili jsme například drobné oděrky,” uvedla mluvčí. Celkem v autobuse jelo 23 lidí, převážně seniorů.

Kvůli hustému provozu v místě se podle webu integrovaného dopravního systému zpožďují i některé autobusové linky, například 104, 105, 108 nebo 505. Zdržení dosahuje až 20 minut. Policie odkláněla dopravu, kolem druhé hodiny odpoledne se povedlo zprovoznit levý jízdní pruh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám