Hlavní obsah

Kamion uvízl na přejezdu v Kolíně pod závorami, vlak dobrzdil jen kousek od něj

Kolín
Aktualizováno

Kamion uvízlý na železničním přejezdu zastavil v pátek provoz na hlavním koridoru v Kolíně. Vlak Leo Express kvůli němu musel náhle zastavit, nikomu se naštěstí nic nestalo. Řidič vozidla ujel a policie po něm pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamion uvízl na přejezduVideo: Leo Express

 
Článek

Vlak vyjížděl chvíli před jedenáctou hodinou dopoledne ze stanice v Kolíně, když strojvedoucí spatřil kamion zablokovaný na přejezdu.

„Na přejezdu byl pod závorou uvízlý nákladní automobil. Zaseklý vůz naštěstí stihl na přejezdu kousek zacouvat, a tak nestál vlaku přímo v cestě,“ informoval mluvčí Leo Expressu Emil Sedlařík.

Strojvedoucí zastavil a informoval dispečink, který okamžitě zastavil provoz na celé trati. Kamion byl zpod závory vyproštěn a případ si převzala k vyšetřování policie.

Podle mluvčí policie Martiny Fejfarové řidič kamionu od nehody ujel a policisté po něm pátrají. Případ vyšetřují jako přestupek, škoda podle mluvčí nevznikla

Podobný případ se stal stejné společnost letos v květnu. Kamion, který převážel nebezpečné látky, uvízl mezi závorami na železniční trati u Přerova. Vlak kvůli němu musel nouzově zastavit.

„Leo Express dlouhodobě vyzývá k investicím do mimoúrovňových křížení na hlavních železničních koridorech, které by nebezpečí uvíznutí a střetu automobilu s vlakem vyloučily,“ uzavřel Sedlařík.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám