Hlavní obsah

Kamion se slámou zachvátily na Znojemsku plameny

Právo, miv

Čtyři vodní proudy potřebovali hasiči v úterý večer k likvidaci požáru kamionu s nákladem slámy u Litobratřic na Znojemsku. Povolaný nakladač musel hořící náklad složit, aby jej mohli uhasit.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Likvidace požáru kamionu se slámou

Článek

Zprávu o požáru dostali hasiči krátce po osmnácté hodině. Na silnici z Litobratřice do Břežan začal hořet kamion s nákladem lisovaných balíků slámy. „Hasiči proti plamenům postupně nasadili celkem čtyři vodní proudy. Pro dostatečné zásobování vodou na hašení si velitel zásahu vyžádal vyhlášení druhého stupně požárního poplachu a vyslání dalších jednotek,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Likvidace požáru kamionu se slámou

Silnice mezi obcemi musela být uzavřena. Půl hodiny po ohlášení již měli hasiči situaci pod kontrolou. Dohašování je ale dál zaměstnávalo a pomohl přivolaný nakladač, který náklad složil z vozidla na pole vedle cesty, kde vodou zlikvidovali poslední stopy hoření.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Likvidace požáru kamionu se slámou

Definitivně s prací skončili až deset minut před dvaadvacátou hodinou. Příčina vzniku požáru a výše způsobené škody zůstávají v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám