Hlavní obsah

Kamión s horkým asfaltem prorazil svodidla a sjel z Jižní spojky

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda se stala v noci na úterý v Praze. Po půlnoci prorazil kamión svodidla na Jižní spojce a zřítil se ze srázu do příkopu v Záběhlické ulici. Řidič byl zraněn, náročné vyprošťování zabere mnoho hodin.

Článek

Nehoda se stala dvacet minut po půlnoci směrem na Smíchov. Nákladní automobil převážející horký asfalt prorazil svodidla, kterých zničil desítky metrů. Pak sjel ze srázu do příkopu u Záběhlické ulice, vedoucí pod Jižní spojkou.

„Řidič nezvládl řízení a v levotočivé zatáčce prorazil vůz svodidla. Poté se nákladní automobil zřítil pod most a uvízl na srázu nad Záběhlickou ulicí. Cisterna plná asfaltu zůstala neporušená, z kamiónu však uniklo větší množství nafty,“ řekla mluvčí policie Iva Knolová.

FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

Auto se zastavilo několik metrů před autobusovou zastávkou. „27letý řidič utrpěl zranění hlavy. Záchranáři ho po ošetření převezli na chirurgické oddělení vinohradské nemocnice,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Příčiny nehody policisté vyšetřují, jednou z verzí je mikrospánek řidiče. Dechová zkouška u něj měla negativní výsledek.

Reklama

Výběr článků

Načítám