Hlavní obsah

Kamión na obchvatu Jablunkova zničil protihlukovou stěnu, pak se převrátil na bok

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek
Aktualizováno

Dva kamióny havarovaly v noci na úterý na obchvatu Jablunkova na česko-slovenském pomezí. Jednoho z řidičů museli z kamiónu vyprostit.

Foto: Policie ČR

Převrácený kamión zablokoval obchvat.

Článek

Nehoda se stala krátce před půlnocí. „Třiatřicetiletý řidič kamiónu se zřejmě plně nevěnoval řízení, sjel na pravé straně z vozovky přes zábradlí a zastavil se až na protihlukové bariéře,” uvedl mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

Slovenské volvo skončilo po nehodě na pravém boku. Předtím stačilo poničit osmdesát metrů svodidel, zábradlí a protihlukové skleněné stěny. Po nehodě zůstal na silnici rozsypaný náklad hliníkových bloků, do kterých narazil další kamión.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Převrácený kamión u Jablůnkova

U nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů. „Hasiči opatrně vyprostili pomocí páteřní desky slovenského řidiče volva, na zem jej dostali po provizorní rampě, vytvořené z nastavovacích žebříků, a poté ho předali týmu zdravotníků,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Provizorně ucpaná nádrž kamiónu

Hasiči také zabránili úniku zhruba stovky litrů nafty z palivové nádrže jednoho z kamiónů. Palivovou nádrž oblepili páskou.

„Ležící kamión, jeho části i náklad hasiči ještě v noci stáhli do jednoho pruhu a byl obehnán dopravními značkami, aby byla umožněna kyvadlová doprava,“ dodal Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám