Hlavní obsah

Kamera zachytila násilníka ve chvíli, kdy oslovil svou oběť

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Policisté z Frýdecko-Místecka hledají nebezpečného násilníka, který v úterý pobodal mladou ženu a způsobil jí těžká zranění. Incident se stal v nádražním podchodu ve Frýdku-Místku, kriminalisté žádají veřejnost o pomoc.

Článek

„Přibližně třicetiletý muž si pravděpodobně na nádraží vyhlédl mladou ženu, a protože se s ním nechtěla bavit, pobodal ji, asi nožem. Těžce zraněná leží v nemocnici, policisté po pachateli pátrají,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

V úterý kolem půl sedmé večer procházeli cestující z vlaku od Ostravy nádražní budovou ve Frýdku-Místku. V té době zaznamenaly průmyslové kamery, že po jedné z cestujících se ohlíží asi 30letý muž.

Vzhledem k charakteru zločinu je zřejmé, že jde o velmi nebezpečného impulsivního pachatele, u kterého hrozí, že by mohl podobný útok zopakovat.
mluvčí policie

Z videozáznamu je zřejmé, že se neznají. Už předtím ale tento muž pokřikuje na ostatní cestující vulgární nadávky. V jednu chvíli tento muž neznámou mladou ženu oslovuje, ale ta jen sklopí zrak a pokračuje v chůzi.

„O několik minut později je tato žena nalezena kousek od nádraží u budovy banky se čtyřmi bodnořeznými ranami v zádech v oblasti ledvin. Svědci popsali, že muž, který ženu napadl, po ní vulgárně pokřikoval a vyhrožoval dalším útokem. V současné době je 25letá žena s vážným zraněním hospitalizovaná v nemocnici,“ popsal situaci Žurovec.

Kriminalisté proto žádají všechny svědky, kteří tento incident zaznamenali, aby se jim ozvali na lince 158.

„Především pátráme po totožnosti muže na fotografii pořízené ze záznamu průmyslové kamery. Vzhledem k charakteru zločinu je zřejmé, že jde o velmi nebezpečného impulsivního pachatele, u kterého hrozí, že by mohl podobný útok zopakovat,“ uzavřel Žurovec.

V případě dopadení hrozí násilníkovi za těžké ublížení na zdraví až desetileté vězení. Policisté však nevyloučili, že by mohl být případ kvalifikován i přísněji.

Hledaný muž vypadá na třicet let, má vyšší štíhlou postavu, je vysoký kolem 190 cm, má černé vlasy. Oblečen byl do hnědé bundy a nejspíš riflí modré barvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám