Hlavní obsah

Kamaráda kvůli flašce hodil do ledové řeky

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Pětapadesátiletý zaměstnanec firmy Vetamix v Dolanech na Klatovsku v návalu vzteku nad prázdnou lahví od vína hodil v pátek v noci svého spolupracovníka a kamaráda z Ukrajiny do ledové řeky. Nikomu ale nic neřekl. Až v úterý, kdy se po cizinci začal shánět zaměstnavatel, vyšel z pravdou ven.

Foto: ilustrační foto Říčky

Český krteček jako maskot mezinárodního závodu žactva v alpských disciplínách.

Článek

Tělo během úterní pátrací akce však záchranáři v napůl zamrzlé Úhlavě nenašli. Objevili ale části oděvu, která zřejmě nešťastníkovi patří. "Vycházíme ze svědecké výpovědi. Podle ní tři muži popíjeli v pátek večer v hospodě. Dva z nich šli na ubytovnu a Ukrajinec zůstal ještě u piva. Na pokoji údajně zjistili, že jim spolubydlící vypil víno. Když se vrátil, tak jeden z těch naštvaných kamarádů ho měl hodit do řeky, která protéká jen pár metrů od ubytovny. Za ním do vody ještě prý naházel jeho věci," řekl klatovský policejní ředitel Karel Raška.

Místní hostinský nad událostí nevěřícně kroutil hlavou. "Všichni tři byli kámoši. Společně chodili na pivo dost často," přemítal nahlas muž za pípou.

Policie podezřelého zadržela

Policisté ihned po oznámení případu podezřelého muže zadrželi. "Umístíme ho do policejní cely a ve středu se rozhodneme, jak případ posoudíme," doplnil policejní šéf. Klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová uvedla, že zatčenému muži hrozí obvinění z úmyslného pokusu těžké újmy na zdraví.

"Pokud policisté najdou mrtvé tělo, tak bychom čin překvalifikovali na dokonané ublížení na zdraví s následkem smrti," upřesnila státní zástupkyně. Za to mu hrozí pět až dvanáct let vězení.

Členové záchranářských týmů v úterý prohledali asi 300 metrový úsek řeky. "Hasiči se brodili středem koryta, kde ještě není led. Dál už potom celou řeku svírá ledový krunýř, takže pátrání bude komplikované. Těžko se potápěči spustí pod led v celé délce toku," konstatoval Raška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám