Hlavní obsah

K rozsáhlému požáru na Znojemsku vyjela stovka hasičů, nejvyšší stupeň poplachu

Právo, ČTK, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suchohrdly (Znojemsko)

Požár silážní jámy a přilehlého pole vypukl v pondělí odpoledne u Suchohrdel u Znojma v místní části Purkrábka, poblíž cesty ze Suchohrdel do Těšetic. S plameny bojovalo kolem stovky hasičů.

Foto: HZS Jihomoravského kraje , ČTK

Požár u Suchohrdel na Znojemsku vyjelo hasit kolem stovky hasičů, vyhlášen byl zvláštní stupeň poplachu.

Článek

Požár zachvátil silážní jámu zakrytou pneumatikami, stoh a pole s obilím, rychle se rozšířil a hasiči museli vyhlásit nejvyšší, zvláštní stupeň poplachu. Do akce vyjelo sedmadvacet jednotek hasičů z okruhu zhruba třiceti kilometrů, včetně výpomoci ze sousedních včetně výpomoci jednotek ze sousedního kraje Vysočina.

Celkem tak dorazilo k zásahu kolem stovky hasičů. "Při vyhlášení zvláštního stupně jdou stranou všechna pravidla," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

Do akce vzlétl i vrtulník s bambi vakem. Na místě byli specialisté z chemické laboratoře v Tišnově. Na nezbytně nutnou dobu nařídili hasiči uzavření silnice ze Suchohrdel do Těšetic.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, ČTK

Požár u Suchohrdel na Znojemsku vyjelo hasit kolem stovky hasičů, vyhlášen byl zvláštní stupeň poplachu.

„V tuto chvíli máme situaci pod kontrolou. Stoh necháme kontrolovaně dohořet, silážní jámu ještě pokrýváme vrstvou pěny,“ uvedl krátce před devatenáctou hodinou Jirouš. Uhašeno je i pole, na kterém shořelo několik desítek hektarů obilí. Přesný rozsah škod teprve vyšetřovatelé vyčíslí.

Hořet začalo po 17:00. Hasičům komplikoval práci hustý černý dým, který se z požáru valil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám