Hlavní obsah

Jedna z dívek popálených od trolejí je ve velmi vážném stavu

Právo, vor
Karlovy Vary

Ve velmi vážném zdravotním stavu je 12letá dívka, která ve čtvrtek v podvečer se svými kamarádkami přelézala vagón na železniční trati mezi Sokolovem a Citicemi a popálil ji elektrický proud z troleje. Uvedla to mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová. Její slova potvrdila i mluvčí karlovarské krajské záchranky Petra Bakurová.

Foto: Jakub Mračno, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Dvanáctiletá dívka utrpěla popáleniny třetího stupně na nohách a druhého stupně na rukách, břichu, hrudníku a krku,“ uvedla Bakurová.

Zraněnou převezli letecky na specializované centrum do vinohradské nemocnice v Praze.

„Potvrzujeme, že jedna z dívek je hospitalizovaná v našem popáleninovém centru v nemocnici na Královských Vinohradech,“ uvedl mluvčí pražské nemocnice Lukáš Matýsek.

„Všechny další informace nemůžeme poskytnout, protože k tomu nemáme svolení rodičů,“ dodal mluvčí.

Podle Bakurové na tom byla druhá z dívek zdravotně lépe. „Třináctiletá dívka utrpěla popáleniny prvního a druhého stupně na rukách, stehnech a bradě,“ konstatovala mluvčí záchranky. Podle ní byla i druhá z dívek letecky transportována do nemocnice.

Zmateně se pohybovala mezi vlaky

Tři nezletilé dívky se rozhodly, že budou přelézat odstavené vagóny na seřaďovacím nádraží v Sokolově. Elektrický výboj nad vlakovou soupravou a volání o pomoc zaregistrovala ve čtvrtek kolem půl šesté odpoledne žena, která zavolala na linku 158.

„Po příjezdu na místo běželi policisté mezi odstavené vlakové soupravy. Jako první našli dívku, která byla zjevně popálená od elektrického výboje a zmateně se pohybovala mezi vlaky,“ popisovala Böhmová.

„Dívka policistovi sdělila, že je tam ještě její kamarádka, která je také popálená. Policista odvedl dívku na okraj silnice, kde si ji převzali právě přijíždějící záchranáři. Další policisté hledali druhou dívku, kterou po chvilce našli u jednoho z odstavených vagónů. Do příchodu záchranářů dívce poskytovali první pomoc,“ konstatovala mluvčí policie.

„Dvě první dívky po výlezu na vagón zasáhl výboj z troleje trakčního vedení. Třetí dívka je bez zranění. V době, kdy došlo k výboji, ještě nebyla na střeše vagónu,“ uzavřela Böhmová. To, jak přesně ke zraněním došlo, zjišťují vyšetřovatelé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám