Hlavní obsah

Jeden nebo dva kluci ve vodě! Kamera natočila dramatickou záchranu tonoucích mladíků

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záznam z kamery velitele hasičů, kteří byli v pátek přivoláni k případu tonoucích mladíků ve splavu ve Frýdlantě nad Ostravicí, ukazuje dramatické okamžiky při jejich záchraně. Ta však nakonec nebyla úspěšná a všichni tři přišli o život.

Zásah hasičů ve splavu pohledem veliteleVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

„Jeden nebo dva kluci ve vodě!“ volá na přibíhající hasiče muž nad splavem a ukazuje do rozbouřených vln. Následně se hasiči na pomocném laně spouštějí do vody a prohledávají řeku. Nakonec se ukazuje, že v Ostravici se topí tři mladíci, jejichž věk se pohybuje mezi 20 a 25 lety.

Ve Frýdlantu nad Ostravicí se utopili tři mladíci

Krimi

Událost se i přes snahu hasičů a záchranářů změnila v tragédii. Hasiči z vody vytáhli dva mladíky. Jeden z nich zemřel na místě a druhý byl v kritickém stavu. I přes následnou resuscitaci zemřel i on. Tělo třetího mladíka v pátek nebylo nalezeno, a proto pátrání pokračovalo i v sobotu. I on byl nakonec nalezen mrtvý.

Podle dostupných informací trávila skupina mladých lidí na břehu řeky odpoledne. Není jasné, zda sehrál nějakou roli alkohol, podle policie to ukáže až pitva. Co předcházelo utonutí mladíků, mají odhalit prováděné výslechy svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám