Hlavní obsah

Jeden namířil zbraň, druhý vytrhl z ruky kufr s penězi. Loupež v Hostivaři byla hračka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žádné náročné kaskadérské kousky ani několikatýdenní plánování. Ukrást statisíce korun v pátek večer u obchodního centra Interspar v Praze v Hostivaři byla pro dva ozbrojené muže hračka. V podstatě jen přišli k pracovníkovi bezpečnostní agentury, namířili na něj zbraň, vytrhli mu kufr plný peněz z ruky a začali utíkat. Vyplývá to z kamerových záznamů, které v neděli zveřejnila policie.

Přepadení bezpečnostní agenturyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté pražského krajského ředitelství detailně a pečlivě vyhodnocovali kamerové záznamy z případu pátečního loupežného přepadení v pražské Hostivaři a nyní se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová s tím, že dvojice lupičů po přepadení utekla směrem k sídlišti Práče.

Kamery dokonce podezřelou dvojici zachytily i v momentě, kdy přicházela na parkoviště. „Tam pak asi dvě minuty číhala za dřevěnými stánky na pracovníka bezpečnostní agentury a poté ho přepadla,“ konstatovala policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Kamera zachytila lupiče, jak utíkají z místa činu.

„Z výslechů svědků a přepadených pracovníků bezpečnostní agentury vyplývá, že dva muži byli ve věku kolem 20 až 30 let, robustnější postavy. Mluvili česky bez přízvuku, maskovali se kuklami a oblečeni byli do tmavého oděvu. Měli tmavé kalhoty, tmavé svršky a černou sportovní obuv s bílou podrážkou. V ruce drželi zbraň, jeden z nich ovšem v levé ruce. Kriminalisté se tak domnívají, že by mohlo jít o leváka," doplnila Rösslerová.

Zbraň podle ní lupiči nepoužili, přepadení se obešlo bez výstřelu nebo zranění. Jeden z pachatelů nesl při útěku z místa činu v ruce odcizený velký, černý, plastový kufr s bílou samolepkou a černou číslicí 21, dodala policejní mluvčí.

S případnými informacemi ohledně případu se lidé mohou obrátit na tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám