Hlavní obsah

Je zákaz zastavování, poučoval hlídku opilý řidič

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Špatně si vysvětlil omezení policejních kontrol na silnicích v době nouzového stavu řidič ve Zlíně. Očividně opilý a s lahví alkoholu v ruce sedl za volant a jezdil centrem města, navíc provokoval okolí, takže na něj lidé policii upozornili.

Je zákaz zastavování, tvrdil řidičVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ve středu před jednadvacátou hodinou jsme přijali na lince tísňového volání policie oznámení o tom, že od občerstvení v centru Zlína odjel muž v černém mercedesu, který měl v ruce láhev alkoholu, a při jízdě málem srazil další lidi, kteří stáli na parkovišti,“ informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Lenka Javorková.

Láska za časů koronaviru: Ženě z jižních Čech hrozí pokuta za rande v Rakousku

Koronavirus

Po vozidle začali pátrat policisté. Přitom zjistili, že stejné vozidlo zastavilo na čerpací stanici na Jižních Svazích. „Jeho řidič se tam holedbal tím, že si může dělat, co chce, protože ho policie v tomto období nemůže zastavit,“ uvedla Javorková.

Na svůj omyl ale řidič velmi brzy doplatil. Po necelé hodině od oznámení policisté věděli, o jaké vozidlo i řidiče se jedná, a vypátrali ho v centru Zlína.

Pozitivní testy

Policistům muž situaci vysvětloval nouzovým stavem. „Vy nemáte možnost kontrolovat řidiče. Vláda odsouhlasila, že je zákaz zastavování,” tvrdil řidič.

„Muž se snažil policistům vysvětlit, že ho zastavovat nesmějí, a zpočátku se odmítl podrobit dechové zkoušce. Po chvíli si to rozmyslel. Výsledná hodnota byla 2,02 promile. Na otázku, zda řidič před jízdou požil nějaké drogy, odpověděl, že nikoli, výsledek testu byl ovšem pozitivní na amfetamin,“ sdělila mluvčí.

Jestli byl řidič kromě alkoholu opravdu také pod vlivem drog, potvrdí až výsledky lékařského vyšetření. Policisté dvaatřicetiletému řidiči zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali.

Reklama

Výběr článků

Načítám