Hlavní obsah

Je jako hadrová panenka, volala zoufalá matka kojence záchranářům. Přivítal je pláč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Dítě nedýchá a je jako hadrová panenka. Takové oznámení přijali tento týden záchranáři na Mladoboleslavsku. Matka také uvedla, že dítě vdechlo mléko při kojení. Záchranáři s obavami spěchali na místo, ale nakonec je přivítal pláč, který znamenal, že kojenec bude v pořádku.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Výjezd ke kojenci v bezvědomí měl dobrý konec

Článek

„Rozrušená maminka volala tísňovou linku 155, kde oznámila, že děťátko je v bezvědomí a nedýchá, že je jako hadrová panenka. Dle všeho vdechlo při kojení mléko,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Na místo vyrazili záchranáři i lékař a s matkou začala komunikovat operátorka. Záchranář Jirka na Facebooku středočeské ZZS popsal své pocity, když zjistil, že výjezd se týká měsíčního kojence. Na takové výjezdy se podle něj nedá připravit.

Auto s kojencem se v Praze samo zamklo, pomoc přišla oknem

Krimi

„Krok se zrychlí, tep ti vyskočí, klika od auta ti málem zůstane v ruce a vrata od výjezdovky bys nejraději proskočil zavřený. Nejde si na něj zvyknout, připravit se. Vlastně si ani nechceš zvykat. Protože to nechceš zažít,“ vylíčil záchranář.

Tlukot srdce?

V autě cestou vládlo ticho, protože se posádka obávala toho, co je čeká. „A jedeš a doufáš.... Jedeš tak, aby ses vrátil, ale přitom daleko jinak než kdy jindy,“ popsal Jirka.

Jediným přáním posádky v tuto chvíli bylo, aby byl slyšet tlukot srdce. Jejich přání se nakonec vyplnilo. „Dítě pláče (bohudík), matka pláče (logicky) a my, když vidíme, že pláčou oba (tudíž žijou), se usmíváme. Protože jsme šťastní za to, jak se věci mají,“ uzavřel příběh s dobrým koncem Jirka.

Mluvčí záchranářů doplnila, že matka se řídila pokyny operátorky a otočila kojence hlavou dolů. Mléko pak vyteklo nosem ven. Záchranáři ho zkontrolovali a kojenec pozitivně reagoval na všechny podněty.

Reklama

Výběr článků

Načítám