Hlavní obsah

Jako na klouzačce. Řidička se v Peci marně snažila zastavit neovladatelné auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

Led pod sněhem ve středu pěkně potrápil řidiče v Krkonoších. Především v oblíbených turistických střediscích se staly dvě desítky nehod, které naštěstí odnesly jen plechy. Neovladatelné auto se snažila zachytit také řidička v Peci pod Sněžkou, jejíž marné snažení natočil přítomný svědek.

Neovladatelné auto v Peci ujíždělo z kopceVideo: Pavel Choc

 
Článek

„Bouralo se zejména v Peci pod Sněžkou, Špindlerově Mlýně a Janských Lázních. Na některých konkrétních úsecích došlo k nehodám opakovaně, neboť zde byl pod čerstvě napadaným sněhem doslova led a vozidla byla v těchto místech prakticky neovladatelná,“ informoval mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Foto: Policie ČR

Jedna z dalších nehod v Peci pod Sněžkou.

Podle něj byl sražen také jeden chodec. Zranění ale policie neeviduje, stejně jako řidiče pod vlivem alkoholu. Škody zatím vyčísleny nebyly, ale předběžné odhady jsou až do výše milionu korun.

Foto: Policie ČR

Jedna z dalších nehod v Peci pod Sněžkou.

Jednu z nehod natočil na mobil kolemjdoucí v Peci pod Sněžkou, kde se snažila řidička audi doslova chytit neovladatelné auto, které klouzalo po zledovatělé silnici. Vůz následně narazil do dodávky a ta do dalšího auta, které se samovolně dalo do pohybu. I v tomto případě podle mluvčího nehody odnesly plechy. „Obávám se, že v těch podmínkách, jaké byly ve středu, nepomohly ani sněhové řetězy,“ doplnil Vincenc.

Podle něj se situace ve čtvrtek uklidnila, a přestože sněží, nehod mají policisté hlášeno méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám