Hlavní obsah

Invalidní důchodce za volantem schytal za svou jízdu rány pěstí

Právo, pab

Nákup nejprve pečlivě uložil do kufru svého fordu, sedl za volant a vyrazil k domovu. Tam ale 74letý invalidní důchodce Jaroslav Kotlan z Klatov nedojel. Svým stylem jízdy totiž rozčílil jiného řidiče, který po spršce nadávek měl staříka několikrát udeřit pěstí do obličeje a pak s ním praštit o zem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kotlana musela odvézt záchranka do nemocnice k ošetření. Za incident z minulého měsíce nyní policie obvinila 51letého Klatovana. Stíhá ho za trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví.

„Vyjížděl jsem z parkoviště před obchoďákem. Je to tam dost frekventované, a navíc pršelo. Rozhlédl jsem se, nic nejelo, tak jsme se rozjeli. Po chvilce mě předjelo vozidlo a zastavilo těsně přede mnou,“ líčil Právu začátek incidentu Kotlan.

Tři rány pěstí

„Měl jsem co dělat, abych to ubrzdil a nenapálil do něho. Z auta vystoupil chlapík a běžel ke mně. Stáhl jsem okénko a on začal řvát, že jsem mu nedal přednost. Nadával mi do kreténů,“ dodal s tím, že jeho první reakce byla, aby mu dotyčný přestal tykat.

„No a pak to začalo. Skrz okénko jsem schytal tři rány pěstí, pak mě vytáhl z auta a praštil se mnou o zem. Zůstal jsem ležet a nemohl se hýbat. Bolela mě celá pravá část těla,“ pokračoval pro Právo důchodce s tím, že útočník se pak sám nabídl, že zavolá sanitku.

„Na místě začali zastavovat další řidiči, dva z nich mi pomohli zpátky na nohy. Pak přijela záchranka, naložili mě do sanitky a skončil jsem v nemocnici,“ uzavřel Kotlan. Už předtím kvůli špatné pohyblivosti chodil o francouzské holi. Nyní k tomu musel přidat speciální ortézu na poraněné koleno. Obviněným mužem je Libor Procházka. Ten na dotaz Práva potvrdil, že k rozmíšce došlo, ale rezolutně popřel, že by Kotlana napadl.

„Došlo mezi námi ke strkanici, kterou ale začal pan Kotlan,“ prohlásil Procházka.

„Nechci ovlivňovat svědky“

O dalším sledu událostí už ale hovořit nechtěl. „Nechci tím ovlivňovat případné svědky,“ vysvětlil svůj postoj. Podle něho mu Kotlan vjel do jízdní dráhy „brutálně“.

„Bylo to takové surové, rychlé vjetí a potom pokračoval velmi pomalou jízdou. Přišlo mi to zvláštní s ohledem na to, s jakou razancí tam těsně přede mě najel. Musel jsem úplně zastavit a pak teprve pokračovat dál,“ popisoval svoji verzi Procházka, který Kotlana skutečně o kus dál zastavil.

„Chtěl jsem se ho zeptat, jestli mu to za to stálo. Pak došlo k té strkanici,“ uzavřel svou verzi Procházka.

Anketa

Vadila vám někdy jízda jiného řidiče tak, že jste to s ním šli řešit?
ano
11,3 %
ne, ale měl jsem chuť to udělat
71,3 %
ne
17,4 %
Celkem hlasovalo 9189 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám