Hlavní obsah

Inspekce: Policisté při zásahu u Janouškovy nehody nespáchali trestný čin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté, kteří zasahovali u nehody obviněného lobbisty Romana Janouška, svým postupem trestný čin nespáchali. Takový je závěr prověřování Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která postup policistů zkoumala. Právu to potvrdila mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radka Sandorová.

Foto: TV Prima

Policisté Romanu Janouškovi po nehodě nenasadili pouta a po výslechu ho pustili.

Článek

„Mohu říct, že naše prověřování nepotvrdilo podezření ze spáchání trestného činu,“ uvedla mluvčí.

O prověření postupu policistů požádal inspekci policejní prezident Petr Lessy i šéf krajského policejního ředitelství hlavního města Prahy Martin Vondrášek. Ten kvůli celé věci zahájil se šesti policisty kázeňské řízení.

Počínání policie po havárii vyvolalo kritiku. Policejní prezident Petr Lessy později přiznal, že jeho sbor chyboval. Podle něj měl být Janoušek po nehodě zadržen, nemělo mu být dovoleno telefonovat a měl být podroben testu na drogy.

Lessy v důsledku této kritiky přidělil případ od pražských policistů královéhradecké policii. Přijal také rezignaci policejního náměstka Vladislava Husáka a vyzval Vondráška k vyvození osobní odpovědnosti.

Anketa

Souhlasíte s policejní inspekcí, že policisté se při nehodě Romana Janouška nedopustili trestného činu?
Ano
11,7 %
Ne
88,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9394 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám