Hlavní obsah

I přes zákaz řízení jel zdrogovaný autem, to mělo místo čelního skla plexisklo

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Značně otrlý je zřejmě dvaatřicetiletý muž, kterého ve čtvrtek zastavila policejní hlídka v Jeseníku. Řídil, přestože to má soudem zakázané, před jízdou si zřejmě píchl pervitin a zakouřil marihuanu. Navíc jel s autem, které mělo obuty letní pneumatiky a místo čelního skla plexisklo. Policie o případu informovala v neděli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž, který jel s vozidlem Toyota Celica, byl kontrolován policejní hlídkou kolem jedenácté v noci na ulici Otokara Březiny. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. Zkouška na jiné návykové látky však byla pozitivní. Ukázala přítomnost amfetaminu,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Lékařské vyšetření pak podle ní potvrdilo, že muž měl v těle nejen amfetamin, ale i metamfetamin (pervitin) a marihuanu.

„Policisté během kontroly navíc zjistili, že řidič má rozhodnutím Okresního soudu v Olomouci vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do začátku března roku 2013. Navíc cestoval autem, které mělo místo čelního skla plexisklo a obuty letní pneumatiky, ačkoliv se na komunikaci nacházela námraza a slabá vrstva uježděného sněhu,“ dodala mluvčí.

Muž je podle ní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám