Hlavní obsah

Hromadná nehoda na D5: Až 40 aut v sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Záchranáři zasahují ve čtvrtek na dálnici D5 na Berounsku u hromadné nehody, při které se srazilo několik desítek nákladních a osobních aut. Záchranka informovala o nejméně pěti zraněných. Příčinu nehody policie vyšetřuje, v potaz bere i nepříznivé počasí. Provoz bude podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla omezen minimálně do osmé večerní, řekl serveru iRozhlas.

Záznam: Hromadná nehoda na D5Video: Novinky

 
Článek

Po 16. hodině byl obnoven provoz jedním pruhem ve směru na Plzeň. Kolony se podle policie začaly zvolna rozjíždět. Ve směru na Prahu pokračuje odstraňování havarovaných vozidel.

Hromadná srážka se stala na zhruba 33. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu v úrovni obce Žebrák na Berounsku ve Středočeském kraji.

Hromadná nehoda na D5Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle mluvčí záchranky Petry Homolové bylo na místě pět zraněných, dva byli zaklínění.

„Tři lehce zraněné jsme odvezli do hořovické nemocnice na chirurgii, dva se středně těžkým zraněním jsme přepravili letecky do Prahy, protože pozemní cesta je uzavřená,“ řekla Homolová.

Podle informací policie se srazilo nejméně 36 aut, a to 20 osobních a 16 nákladních.

„Havarovaná vozidla jsou rozeseta zhruba na 150metrovém úseku dálnice. Odkláníme dopravu na exitu 37, objízdná trasa - sil. II/605, sjezd Žebrák, Zdice,” informovala policie na Twitteru kolem poledne.

Foto: Policie ČR

Sedm aut a kamion v sobě. Dálnici D6 na Lounsku zavřela hromadná nehoda

Krimi

Příčiny nehody policie vyšetřuje, podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové nelze vyloučit, že na vině jsou i zhoršené povětrnostní podmínky.

Foto: Novinky

Hromadná nehoda na D5

„Tou dobou se přes střední Čechy přehnala sněhová vánice, může to mít rovněž vliv. Budeme zjišťovat, jak se stala první nehoda a jaký byl časový sled dalších událostí,“ řekla ČTK Suchánková.

Foto: Policie ČR

Následky hromadné nehody na dálnici D5

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hromadná nehoda na dálnici D5

Policie používá k monitorování na místě drony. Podle Suchánkové zatím nelze odhadnout, kdy se místo otevře provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám