Hlavní obsah

Tragická hromadná nehoda zablokovala dálnici D1, shořela cisterna i osobní auta

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jap

Hromadná nehoda cisterny a pěti osobních aut uzavřela v neděli večer dálnici D1 na 49. kilometru ve směru na Brno. Na místě shořela cisterna a čtyři osobní auta. Zranilo se deset lidí, jeden člověk nehodu nepřežil. Podle ŘSD bude dálnice uzavřena až do pondělního rána.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky tragické hromadné nehody na D1Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Podle prvotních informací se má jednat o hromadnou dopravní nehodu cisterny a několika osobních aut,” řekl Novinkám krátce po 20. hodině mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Podle něj na místě zasahovalo několik jednotek, hořela cisterna i osobní auta. „V autech mají být údajně zaklínění lidé,” dodal mluvčí.

Dálnice je v místě nehody obousměrně uzavřena, cisterna je napříč vozovkou, uvedla Policie ČR na twitteru. Později policisté dodali, že cisterna převážející netoxický palmový olej byla uhašena. Na místě zemřel jeden člověk z jednoho z osobních vozidel.

„U hromadné nehody jsme ošetřili 10 zraněných, z toho dva středně těžce. Jeden člověk zemřel. Vyhlásili jsme traumaplán,” řekla Novinkám mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Shořelá osobní auta po nehodě na D1.

Podle serveru dopravních informací na místě havarovala cisterna a pět osobních aut. Na místě zasahuje záchranářský i policejní vrtulník.

Kvůli nehodě policie odklání dopravu už na 34. kilometru ve směru na Brno. Podle zpravodaje Novinek do policistů odklánějících dopravu narazilo auto. Jeden z policistů byl těžce zraněn a na místě přistál policejní i záchranářský vrtulník.

„V naší péči skončil vážně zraněný muž, utrpěl mnohočetná zranění. Záchranáři ho museli připojit na umělou plicní ventilaci. Po ošetření byl letecky přepraven do Ústřední vojenské nemocnice v Praze,” dodala Effenbergerová. Dalšího zraněného podle ní odvezla sanitka.

BEZ KOMENTÁŘE: Do policistů odklánějících dopravu na D1 narazilo autoVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám