Hlavní obsah

Hromadná nehoda aut zablokovala D10

• Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, jap, Michael Polák

Pod mostem u Svijan na Liberecku hořely v sobotu večer pneumatiky. Hustý kouř zavalil dálnici D10, na které se srazilo podle prvotních informací přes dvacet aut, později se ukázalo, že havarovalo 15 vozidel. Zranilo se 8 lidí.

Hromadná nehoda na D10Video: Aktu.cz

 
Článek

Řidiči jedoucí po dálnici D10 ztratili na mostě přes řeku Jizeru u Svijan rozhled ve chvíli, kdy se na dálnici vyvalil hustý kouř z hořících pneumatik.

Foto: Aktu.cz
Foto: Aktu.cz

Hromadná nehoda na D10

Foto: Aktu.cz
Foto: Aktu.cz
Foto: Aktu.cz

Na D10 se srazilo přes dvacet aut.

„Pneumatiky hořely pod mostem. V kouři na dálnici poté došlo k hromadné nehodě,” uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Hustý kouř mohl způsobit, že řidiči náhle ztratili orientaci. Další příčinou nehody ale mohlo být i nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky, večer místy v regionu pršelo. Okolnosti hromadné havárie vyšetřují policisté.

Nehoda na dálnici D10Video: Aktu.cz

Záchranáři na místě měli tři posádky z Libereckého kraje a jednu ze středních Čech. Podle Georgieva tři zraněné odvezli na traumatologickou ambulanci liberecké nemocnice, dva k ošetření do nemocnice v Jablonci, jednoho do Turnova a dva do Mladé Boleslavi.

Na místo vyjely záchranné složky z Libereckého i Středočeského kraje. Dálnice musela být v obou směrech uzavřena. „Pro účastníky nehody byl na místo vyslán evakuační autobus. Podle prvotních informací mělo být zraněno několik lidí,” doplnila mluvčí.

Policie hledá viníka požáru pneumatik, kvůli kterému se srazilo 15 aut na D10

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám