Hlavní obsah

Hromadná bitka v krkonošském hotelu: Zbili i personál

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pec pod Sněžkou

Při rvačce hotelových hostů nedaleko Pece pod Sněžkou byl zraněn i personál hotelu. Vyplývá to z informací od policie, která také upřesnila, že bitka se odehrála v noci na pondělí v restauraci krkonošského hotelu Javor ve Spáleném Mlýně. Aktéři incidentu hotel po rvačce předčasně opustili.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policejního mluvčího Lukáše Vincence je vyšetřování v samém počátku. Rozplést spletitý případ a určit viníky nebude vůbec jednoduché.

Podle zjištění Práva byl napaden i personál hotelu. „Pěstí dostal od agresorů hotelový provozní. Servírce, která incident natáčela, vytrhli mobil z ruky, a záznam vymazali,“ pokračuje Vincenc.

„Nezlobte se, nebudu se k tomu vyjadřovat,“ opáčil zastřeným hlasem provozní, jemuž mluvení ještě dělalo očividné potíže. Stejně reagoval i ostatní personál hotelu.

Rozpravu zprvu slovními vulgarismy a následně pěstmi vedla v noci na pondělí ve Spáleném Mlýně možná dvacítka hotelových hostů. Podnět k hromadné rvačce dala podle informací Práva oslava narozenin provázená bujarým veselím.

Tóny harmoniky doprovázené hlasitým zpěvem nenechaly klidnými hosty ve vedlejší společenské místnosti ani personál hotelu znervóznělý chováním účastníků narozeninového zájezdu.

Našli je psovodi

Roznětkou k potyčce bylo, když si účastníci oslavy v místech, kde platí zákaz kouření, začali zapalovat cigarety. „Padlo několik výtek ze strany ostatních hostů a personálu,“ uvedl Vincenc. Napomenutí nenechali slavící muži a ženy bez odezvy. Výtky ignorovali, peprně okomentovali, a záhy došlo na pěsti. [celá zpráva]

Personálem zalarmovaní policisté našli aktéry rvačky krátce po nedělní půlnoci vesměs na hotelových pokojích. Akce se zúčastnila trojice policejních hlídek. „Později přijeli kriminalisté a začali v doprovodu pětice psovodů aktéry rvačky vyslýchat,“ popsal Vincenc. Psi budili u mnohých ještě alkoholem posilněných rváčů patřičný respekt. Policisté si přesto od některých probuzených účastníků oslavy vyslechli spoustu nelichotivých poznámek.

Incident skončil zraněním jednoho z mužů převezeného záchrankou k lékařskému ošetření a patnáctitisícovou škodou na inventáři hotelu.

Policie případ vyšetřuje jako výtržnictví a poškození cizí věci s maximálně dvouletým trestem. „Není vyloučeno, že trestní kvalifikace bude rozšířena o ublížení na zdraví,“ dodal Vincenc. Oslavenci krkonošský hotel druhý den po rvačce opustili, ačkoliv měli původně zaplacený delší pobyt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám