Hlavní obsah

Hotel s desítkami hostů, vlek v provozu. Policie jela do Harrachova na udání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harrachov

Policie v sobotu objevila v krkonošském středisku Harrachov na Semilsku hotel, v němž bylo ubytováno kolem 70 hostů. V provozu byl i blízký vlek a lidé tam lyžovali. „Upozornili na to místní,“ řekla v neděli krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Článek

Policie oba případy zadokumentovala a předá je do správního řízení. Provozovateli vleku hrozí až třímilionová pokuta, navíc stejně jako provozovatel hotelu může přijít o podporu státu.

„V hotelu bylo ubytováno kolem 70 osob a všichni údajně na služební cestě, takže jsme si vyžádali doklady a věc vedeme jako přestupek v rozporu s nařízením vlády,“ doplnila policejní mluvčí.

Celkem podle ní policisté v sobotu provedli 368 kontrol z toho prověřili osm hotelů, v žádném dalším pochybení nenašli. Celkem řešili zhruba tři desítky porušení koronavirových opatření. Většinou šlo ale o pohyb venku po 21:00 nebo nenošení roušky. Kontroly pokračují podle Šrýtrové i v neděli.

Hory zaplavily stovky lidí. Opět

Domácí

Kvůli protiepidemickým opatřením jsou od 18. prosince 2020 v Česku zavřené restaurace, hotely, vnitřní sportoviště nebo kulturní zařízení. Od loňského 27. prosince platí zákaz vycházení po 21:00. Mimo provoz jsou i zimní střediska a od páteční půlnoci nesmějí navíc lanovky a vleky vozit už ani pěší. Zastavila se proto i kabinová lanovka na vrchol Ještědu.

Podmínky v horách jsou přitom ideální, na svazích leží až 90 centimetrů sněhu, upravených je 250 kilometrů Jizerské magistrály, ale také desítky kilometrů stop v Krkonoších a Lužických horách. Slunečné počasí dnes do hor vylákalo tisíce lidí. „Hlavní parkoviště máme plná, ale stále jsou tu ještě místa k parkování, daří se nám tady dopravu organizovat díky pomoci hasičů a policie,“ řekl Petr Holub (NEZ), starosta oblíbeného jizerskohorského střediska Bedřichov.

Lyžaři vyrazili na sjezdovky. V Česku se navzdory zákazům rozjely vleky

Domácí

Rušno v neděli bylo nejen v Bedřichově. Stovky lidí vyrazily nejen do běžeckých stop, ale rodiny s dětmi také s boby a sáňkami na Javorník, Ještěd nebo na Severák v Hraběticích.

Reklama

Výběr článků

Načítám