Hlavní obsah

Hořící trafo vyhnalo ze školy 2500 studentů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Přibližně dva a půl tisíce studentů muselo v úterý dopoledne kvůli požáru opustit budovu Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské - Technické univerzity v centru Ostravy. Podle hasičů šlo naštěstí jen o lokální požár, který se rozhořel uvnitř rozvodné skříně trafostanice, nicméně evakuaci studentů si vyžádal silný kouř uvnitř budovy.

Článek

„Hasičům se požár podařilo lokalizovat během několika minut pomocí dvou hasicích přístrojů,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Po vyvětrání prostor se mohli studenti vrátit do školy pro své osobní věci a pak odešli domů, protože kvůli poruše energie bylo vyučování ukončeno. Neučilo se také v sousedním gymnáziu, které je na vyhořelé trafostanici závislé.

Během zásahu hasičů byla několik desítek minut omezena doprava na rušné Sokolské ulici v centru Ostravy. Přesná příčina požáru se vyšetřuje, podle prvních informací šlo nejspíše o technickou závadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám