Hlavní obsah

Hořelo hospodářské stavení, hasiči zachraňovali dobytek

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Deset jednotek hasičů muselo zasahovat od sobotního rána v Pustějově na Novojičínsku u požáru velké hospodářské budovy ve tvaru písmene U. V objektu byly mimo jiné i dvě dílny, jedna stolařská a druhá na opravu zemědělské techniky, také zde bylo uskladněné seno a sláma.

Článek

Naštěstí se velký požár obešel bez zranění, a také se hasičům podařilo před ohněm uchránit část budovy a sousední rodinný dům stojící jen čtyři metry od zdi hořícího objektu. Z ohně také zachránili krávu, dvě prasata, telata, býka, kachny a slepice.

„Požár byl hasičům oznámen v sobotu brzy ráno, přesně pár minut před půl pátou. Na místo vyjely dvě profesionální hasičské jednotky z Bílovce a Nového Jičína. S nimi se požár pod kontrolu snažili dostat i dobrovolné hasičské jednotky z Pustějova, Suchdola nad Odrou, Studénky, Tísku, Bílovce, Kujav, Slatiny a Fulneku,“ vypočítával zasahující mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že celková škoda na hospodářské budově byla předběžně odhadnuta na 1,8 miliónu korun. „Hasičům se podařilo uchránit před ohněm jednu část hořícího objektu a sousední rodinný domek, tedy majetek za zhruba šest miliónů korun,“ upřesnil Kůdela.

Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až za ranního světla, když se propadla část střechy i stropů budovy. Dohašování s rozebíráním zasažených konstrukcí se zřejmě protáhne až přes sobotní poledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám