Hlavní obsah

Honička v Praze okem kamery: Řidič v rozbitém autě uháněl před policií, ta střílela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik výstřelů použila během honičky policejní hlídka, která pronásledovala v neděli v časných ranních hodinách řidiče se zákazem řízení. Ten svou riskantní jízdou ohrožoval jak ostatní řidiče a chodce, tak i samotné policisty, na jejichž výzvu k zastavení nereagoval a místo toho do nich najížděl.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička ve StodůlkáchVideo: Forman/aktu.cz

 
Článek

Policejní hlídka chtěla v neděli po třetí hodině ranní zkontrolovat vozidlo v Radlické ulici v Praze. Řidič však na její výzvy nereagoval a začal ujíždět.

Podle vyjádření mluvčího policie Jana Rybanského řidič na policisty najížděl. Svou riskantní jízdou ohrozil i ostatní účastníky silničního provozu. Proto policisté použili i několik výstřelů.

„Celý případ se prošetřuje. Policisté použili jako donucovací prostředek varovné výstřely a poté sáhli k použití zbraně,” řekl Novinkám Rybanský. Podle něj řidič svou bezohlednou jízdou ohrožoval život a zdraví osob a nebyla jiná možnost. Na videu jsou vidět otvory po kulkách v bocích auta.

Honička mezi policií a řidičem, který má zakázáno řídit až do letošního října, trvala zhruba deset minut a skončila v Kettnerově ulici v pražských Stodůlkách.

Řidiči se sice podařilo utéct, ovšem policistům je dobře známý. V minulosti ho již několikrát stavěli a věděli o jeho zákazu řízení. Zadrželi ho před místem jeho bydliště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám