Hlavní obsah

Honička jako z grotesky: Muži na Svitavsku ujížděli hlídce malotraktorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Pronásledování jako z grotesky zažili v červenci policisté na Svitavsku. V noci stíhali malotraktor domácí výroby s dvoučlennou posádkou. Akci ukončila až porucha stroje. Mladý řidič jel pod vlivem alkoholu údajně pro cigarety. O úsměvném případu informovala policie tento týden.

BEZ KOMENTÁŘE: Muži ujížděli hlídce v malotraktoruVideo: Policie ČR

 
Článek

Dva mladí muži ve věku 26 a 29 let se na začátku července kolem druhé hodiny ráno podle svých slov rozhodli, že si zajedou na čerpací stanici pro cigarety. Zvolili k tomu malotraktor, který však nebyl osvětlený.

„Policisté chtěli takovou posádku na neobvyklém dopravní prostředku zkontrolovat, aby zamezili případné krádeži. Pro zastavení vozidla a jeho posádky se rozhodli použít světelné a zvukové signály, ale řidič na to reagoval ujížděním a také se bránil předjetí,“ informoval mluvčí policie Ondřej Zeman.

Foto: Policie ČR

Muži ujížděli v malotraktoru domácí výroby

Na zveřejněném záznamu z policejního auta i z městských kamer je vidět, jak se řidič neohroženě řítí přes čerpací stanici a v závěsu má blikající policejní auto. Aby zřejmě setřásl hlídku, sjel traktorista na louku a chtěl ujet v terénu. Vzepřel se proti tomu však traktor, který se stal neovladatelným a samovolně zastavil.

„Oba výtečníci z vozidla vyskočili ještě za jízdy a i nadále se snažili uniknout. To se jim nepodařilo a oba byli po chvilce dopadeni. Na místě kolegové zjistili, že se jedná o motorové vozidlo bez registračních značek a pojištění pro provoz na pozemních komunikacích,“ konstatoval Zeman.

Foto: Policie ČR

Muži ujížděli v malotraktoru domácí výroby

Podle něj navíc řidič nadýchal přes jedno promile alkoholu. Devětadvacetiletý muž si tak v uplynulých dnech vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám