Hlavní obsah

Homosexuální sadista si odsedí za pokus o druhou vraždu 25 let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Za pokus o druhou vraždu vyměřil v úterý Krajský soud v Ostravě výjimečný trest 25 let vězení recidivistovi Ladislavu Krajčíkovi (46), který při silvestrovských oslavách na konci minulého roku pobodal ve Studénce na Novojičínsku nožem svého kamaráda - prý kvůli tomu, že mu vyčítal jeho sexuální orientaci. Napadený útok přežil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ladislav Krajčík u soudu

Článek

Obžalovanému přitížilo, že byl za podobné jednání odsouzen, předtím šlo o dokonanou vraždu, spáchanou navíc se sexuálním podtextem. Obžalovaný totiž podle znalců trpí nevyléčitelnou deviací - homosexuálním sadismem. Pokus o druhou vraždu však už sexuální motiv neměl.

K pobodání kamaráda během silvestrovských oslav se Krajčík přiznal, argumentoval ale, že se pouze bránil. Údajně udržoval milostný poměr s matkou devětadvacetiletého muže, který mu to ale vyčítal poté, co zjistil, že je homosexuál, který má bisexuální sklony.

Podle soudkyně Šárky Skalské je Krejčíkova obhajoba účelová. Jde o známého recidivistu, který byl v minulosti už sedmkrát soudně trestán. Naposledy byl odsouzen v roce 1994 ke čtrnáctiletému trestu. Propuštěn byl v listopadu roku 2006, ihned ale putoval do psychiatrické léčebny, protože soud mu nařídil ústavní léčbu kvůli jeho homosexuálnímu sadismu.

„Z ústavního léčení byl propuštěn na začátku roku 2008. Ani ne dva roky poté spáchal další závažný trestný čin,“ řekla soudkyně s tím, že jiný než výjimečný trest v tomto případě nepřipadá v úvahu.

Rozsudek zatím není pravomocný, Krajčík si proti němu podal ještě v soudní síni odvolání, takže případem se bude muset zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:
Matej Krajčík

Výběr článků

Načítám