Hlavní obsah

Holčička, která zůstala v bytě s mrtvými rodiči, je u babičky

Právo, ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KADAŇ

Tříletá Klárka, kterou na začátku měsíce našli prarodiče v bytě v Kadani na Chomutovsku s mrtvým otcem a matkou, žije nyní u babičky a dědečka. Oba se podle sousedů s holčičkou intenzivně stýkali, a tak by mohli na minimum snížit dopad hrůzného zážitku, jímž v tak útlém věku musela projít. Maličká byla s mrtvými těly mámy a táty v bytě nejméně tři dny.

Foto: OÚ Tvrdonice

Podlužáčtí mládenci v průvodu.

Článek

O tom, proč čtyřiatřicetiletý muž a jeho o dva roky starší manželka zemřela, se stále ještě spekuluje. Oba byli pravděpodobně drogově závislí, nejspíš na morfinu. Odborníci z kadaňského kontaktního centra pro drogově závislé to však s ohledem na anonymitu kontaktů odmítli potvrdit.

"Ti lidé využívali našeho programu, ale naposledy tu byli tak před rokem. Domnívali jsme se, že už se závislosti zbavili. Jejich smrt námi otřásla," připustil ve středu Jan Hudák z občanského sdružení Světlo, které K-centrum provozuje.

Sousedé mrtvých se vesměs shodli na tom, že s rodinou nebyly potíže. "Vědělo se, že mají problémy s drogami. Ale nebyli výstřední, ani se za nimi nestahovaly žádné živly. Hlavně on byl takový tichý. Je to tragédie, nejvíc pro holčičku, o tu se starali dobře," shodli se sousedé.

Policisté zatím neupřesnili příčinu smrti. Podle mluvčí chomutovské policie Marie Pivkové stále ještě nejsou k dispozici výsledky toxikologických rozborů.

"Pokud by skutečně zemřeli kvůli drogám, mohlo by jít o nešťastnou náhodu. Stává se, že se lidé snaží závislosti zbavit, dlouho abstinují a pak je to jednou přemůže. Protože dlouho nebrali, je u nich větší pravděpodobnost, že správně neodhadnou dávku nebo kvalitu a může je to stát život," řekl Hudák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám