Hlavní obsah

Hokejista Straka se chce soudit kvůli stavbě hotelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Hokejista Martin Straka, který chce v Plzni stavět nový hotel, se hodlá soudit kvůli tomu, že mu archeologové naúčtovali příliš vysokou částku za průzkum stavebního pozemku.

Foto: FAVU VUT Brno
Článek

Sdělil to zástupce investora Jaromír Zaoral. Archeologická firma ale tvrdí, že vše je zakotveno ve smlouvách a hokejistova společnost by to měla respektovat.

Odborníci našli na pozemku množství cenných pozůstatků po lidské činnosti, včetně vzácných předmětů. Nyní je budou dokumentovat. "Konečná cena průzkumu záleží na tom, kolik pracovníků a jak dlouho se bude na výzkumu podílet," řekl ředitel archeologické firmy Radek Široký. Dodal, že všechno je upraveno ve smlouvách, a tak by měl hokejista zaplatit. Široký zároveň řekl, že Strakova firma nezaplatila fakturu na 486.000 korun za červencové práce.

Firma Straka 82 hodlá postavit čtyřhvězdičkový hotel U Zvonu s kapacitou 50 lůžek. Hotel by měl stát už příští rok na jaře, kdy se v Plzni uskuteční hokejové mistrovství Evropy hráčů do 18 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám