Hlavní obsah

Hoch zameškal přes tři sta hodin bez omluvy

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Prostějovští policisté obvinili z přečinu ohrožování výchovy dítěte rodiče jedenáctiletého chlapce, který si na vysvědčení odnesl 317 neomluvených zameškaných hodin. V případě uznání viny jim hrozí až dvouleté vězení, uvedl v pondělí mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Prostějovští kriminalisté obvinili sedmačtyřicetiletou ženu z Prostějova a jejího dvaašedesátiletého partnera. Jako rodiče neposílali jedenáctiletého syna řádně do školy a nezabezpečovali tak jeho povinnou devítiletou školní docházku,“ uvedl mluvčí.

„Za období od března do června právě skončeného školního roku tak chlapec bez omluvy zameškal celkem 317 vyučovacích hodin. Obviněné přitom na neomluvenou absenci syna a také na povinnost zajistit jeho školní docházku opakovaně upozorňovaly jak škola, tak orgán sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Prostějova,“ řekl Kořínek.

Za ohrožování výchovy dítěte hrozí rodičům až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám