Hlavní obsah

Hledaný vězeň Novák už vypadá jinak, policie zveřejnila jeho současnou podobu

Pražská policie ve čtvrtek odpoledne zveřejnila aktuální podobu uprchlého vězně Jana Nováka. Čtyřiačtyřicetiletý muž má nyní delší vlasy. Již ráno policie informovala, že po Novákovi pátrá spolu se zahraničními kolegy také v sousedních státech a Velké Británii.

Foto: Policie ČR

Aktuální podoba hledaného vězně

Článek

Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana není v případu k čtvrtečnímu odpoledni nic nového. „Kriminalisté poskytli pouze novou fotografii,“ uvedl.

Foto: Policie ČR

Možná podoba Jana Nováka s kulichem

Novák utekl z okna v druhém patře nemocnice v úterý večer. Okamžitě ho začaly hledat desítky policistů. Muž si odpykával 7,5letý trest, který dostal v roce 2009 za loupež a ohrožení pod vlivem návykové látky. V září minulého roku byl ale podmíněně propuštěn na svobodu a v březnu zadržen kvůli sérii dalších loupeží.

Foto: Policie ČR

Aktuální podoba hledaného vězně

Jak Novinky informovala mluvčí městského soudu Markéta Puci, muž byl minulý týden nepravomocně odsouzen právě za tuto sérii loupežných přepadení, a to na 8,5 roku. Brutální přepadení se odehrála v Praze 4 a kriminalisté po muži několik týdnu pátrali. Chytili ho v Rozvadově, když se vracel z Británie, aby si vyzvedl další peníze. Následně skončil ve vazbě a poté v obnoveném výkonu trestu, jelikož porušil podmínku.

Foto: Policie ČR

Možná podoba Jana Nováka s vousy

V souvislosti s útěkem vězně skončili ve středu ve funkcích ředitel odboru vězeňské stráže Vězeňské služby Petr Vlk a ředitel pankrácké věznice Pavel Hadrava. Vedle odvolání obou mužů byli mimo službu postaveni i dva členové eskorty.

Policii s pátráním pomáhali také kolegové z Německa, Rakouska a Británie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám