Hlavní obsah

Hledá se svědek střelby na Václavském náměstí

Právo, Novinky, teč, dph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přestřelka jako na Divokém západě vyděsila ve středu krátce po šesté hodině na Václavském náměstí v Praze 1 občany i zahraniční turisty, kteří čekali na tramvajové zastávce ve Vodičkově ulici. Z pistolí pálili lupič i policista. Muž, který přepadl sázkovou kancelář, se na útěku srazil s chodcem a ztratil hodinky - policie teď prosí toho, kdo hodinky sebral, aby se ozval.

Článek

"Byl jsem schovaný pod pultem a třásl se strachy," popisoval přestřelku pohnutým hlasem prodejce mobilních telefonů z protější prodejny. Se svými přáteli slyšel nejdříve křik od schodiště vestibulu metra. "Seděli jsme tady a ozvaly se tři nebo čtyři výstřely, u zábradlí ležel člověk, který posléze vytáhl pistoli a utíkal pryč. Ten druhý pod schodištěm po něm začal střílel," popsal střelbu osmnáctiletý Jakub Hrubý.

Podle další očité svědkyně, jednačtyřicetileté Pavlíny Novotné, od kasina Admirál vyběhl přibližně třicetiletý menší snědý muž následovaný policistou s pistolí. "Běžel pasáží směrem k Františkánské zahradě. Policista se za chvíli vracel bez něj," vzpomněla si žena, která stála v tu chvíli u tramvajové zastávky v pasáži Světozor.

"Lidé hromadně ze zastávky utíkali, nejdříve jsem si myslela, že to bouchají petardy," svěřila se. Její slova potvrdil i dvaatřicetiletý Marek Freiberg. "Pracuji v budově u pasáže a výstřely jsem slyšel až do pátého patra."

Lupič ztratil hodinky

Jak policie doplnila ve čtvrtek, prchající pachatel se s někým srazil a upadly mu hodinky. Druhý muž si je nechal a odešel.

"Tento předmět je věcí důležitou v trestním řízení jako možná stopa po pachateli loupežného přepadení. Z tohoto důvodu policisté vyzývají tohoto nálezce, aby je kontaktoval na telefonním čísle 974 851 843. Nemusí se obávat toho, že bude trestně stíhán," uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám