Hlavní obsah

Heparinový vrah musel být převezen na psychiatrii

Právo, jbs, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ/JIHLAVA

Ošetřovatel Petr Zelenka, který se policii přiznal k osmi vraždám pacientů v havlíčkobrodské nemocnici, byl ve čtvrtek večer převezen na psychiatrii vězeňské nemocnice v Brně. Právu to potvrdila mluvčí věznice Soňa Haluzová.

Článek

"Od policie jsem dostal informaci, že uvažují o převozu pana Zelenky do Psychiatrické léčebny vězeňské nemocnice v Brně," řekl Právu Zelenkův advokát Jan Herout. Podle Haluzové chtějí lékaři v Brně "stabilizovat Zelenkův zdravotní stav".

Podle otce Bohumila Zelenky, který syna pravidelně navštěvuje v hradecké vazební věznici, je obviněný muž v depresi.

Východočeští policisté by mohli s vyšetřováním série vražd v havlíčkobrodské nemocnici, ze kterých je obviněný bývalý zaměstnanec Zelenka, skončit v září či v říjnu letošního roku. Rychlost vyšetřování závisí na vypracování několika znaleckých posudků, policisté také chtějí vyčkat na výsledky vyšetřování znalecké komise ministerstva zdravotnictví, řekli novinářům představitelé východočeské policie.

"Tento případ je složitostí dokazování naprosto výjimečný, průběh vyšetřování s ohledem na obtížnost vyšetřování není možné urychlit," prohlásil ředitel východočeské policejní správy Petr Přibyl.

Policisté spolupracují se znalci, kteří mají zpracovat posudky v oboru psychologie, psychiatrie a také soudního lékařství, vyšetřují také další skutečnosti v případu.

Kriminalisté podle ředitele služby kriminální policie a vyšetřování východočeské policie Jiřího Karáska například prověřují, jaký byl Zelenkův motiv, opakovaně ho také v případu vyslýchají. "U obviněného dochází postupně ke změnám výpovědi, takže k motivu je obtížné se vyjádřit," řekl Karásek, který tvrdí, že motiv by mohli pomoci odhalit soudní znalci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám