Hlavní obsah

Havaroval autobus se školáky, zraněn je lyžařský instruktor

PLZEŇ

Na silnici z Božího Daru do Jáchymova havaroval v sobotu 13:55 autobus s 35 školáky a čtyřmi dospělými. "Autobus sjel z vozovky do příkopu. Nejvážnější zranění utrpěl lyžařský instruktor, který má zlomenou ruku v lokti," uvedl pro Novinky mluvčí západočeských policistů Jiří Soukup.

Foto: Milan Haluška
Článek

Z pěti dětí, které utrpěly zranění při sobotní havárii autobusu u Jáchymova, zůstala třináctiletá dívka v ostrovské nemocnici. Má zhmožděnou hrudní páteř. Zbývající čtyři stejně staré děti propustili lékaři do domácího léčení. Instruktor, který si zlomil ruku, se bude léčit asi pět týdnů.

Zbývající děti přivezli hasiči do Jáchymova do hasičské zbrojnice a postarali se o ně do té doby, než pro ně přijel náhradní autobus nebo si je nevyzvedli rodiče.

Děti jsou žáky základní školy ve Žluticích na Karlovarsku. Vracely se z týdenního lyžařského výcviku v Abertamech. Některé byly po nehodě vylekané, jiné to braly s černým humorem. "Bylo to teda něco. Ani jsem se nestačil bát a už jsme byli v příkopu. Trochu jsem se uhodil do ruky, ale už je to dobrý, " řekl ČTK jeden z party školáků. Vesměs ale přiznávali, že by se bez takového zážitku obešli.

Mezi školáky, kteří vyvázli bez zranění, byl například i syn žokeje Josefa Váni. Jeho otec si ho přijel k autobusu vyzvednout.

V místě nehody byla několik hodin omezena doprava. Havarovaný autobus ještě zůstal v příkopu. Příčinu nehody vyšetřuje policie. Autobus sjížděl z táhlého kopce na silnici z Božího Daru. Zatím z neznámých důvodů nevybral zatáčku a sjel z vozovky. Svědci mluvili o tom, že vozu zřejmě selhaly brzdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám