Hlavní obsah

Hasičská cisterna se na Karlovarsku převrátila na střechu, pro řidiče letěl vrtulník

– Praha • Aktualizováno

Vrtulník startoval v úterý ráno kvůli havárii cisterny dobrovolných hasičů z obce Pozorky na Karlovarsku. Řidič vyjel v nepřehledné zatáčce na silnici u Děpoltovic s vozem Scania mimo komunikaci a auto se převrátilo na střechu.

Foto: HZS Karlovarského kraje, .

Pro řidiče havarované hasičské cisterny letěl vrtulník záchranářů.

Článek

„Cisterna nejela k zásahu a ve vozidle byl v době nehody pouze řidič,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

U 26letého řidiče měli záchranáři po nehodě podezření na poranění páteře. „Lékař záchranné služby rozhodl o leteckém transportu zraněného hasiče do nemocnice,“ pokračoval mluvčí.

Řidič hasičského vozidla byl ale při vědomí a se záchranáři komunikoval. Transportován byl na traumatologii Fakultní nemocnice v Plzni – Lochotíně.

Foto: HZS Karlovarského kraje, .

Havarovaná cisterna dobrovolných hasičů z Pozorky v zatáčce u Děpoltovic.

Proč k nehodě došlo, je předmětem vyšetřování. Podle všeho dostalo auto v zatáčce na vysypaném štěrku na vozovce smyk. Za svodidly se pak cisterna nekontrolovaně převrátila na střechu do lesního porostu.

Nejasná je zatím výše škody. Provoz v místě nehody byl dočasně uzavřen.

„Silnice z Nejdku ve směru na Karlovy Vary je po dopravní nehodě hasičské cisterny již průjezdná. Před místem nehody je dopravní značení upozorňující na nebezpeční smyku a snížení rychlosti,” upozornil před šestou hodinou večer Kasal veřejnost na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám