Hlavní obsah

Hasiči zabránili sebevrahovi v upálení

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňští hasiči v úterý kolem osmnácté hodiny zabránili asi třicetiletému muži, aby si u hřbitovní zdi kostela Sv. Jiří v Plzni Doubravce vzal život. Sebevrah měl v úmyslu skončit život v plamenech. Pohotovým zákrokem hasičů se mu to však nepodařilo.

Foto: Život dětem, o. p. s.
Článek

"Sám zavolal na tísňovou linku. Když jsme přijeli na místo, seděl na zemi celý politý benzínem. Ten rozléval i kolem sebe," sdělil Právu  velitel zásahu hasičů Josef Neliba.

"Kousek dál měl ohýnek a křičel, že do něj vběhne," popisoval Neliba okamžiky předcházející dramatickému zákroku. Hasiči nejprve muže oslnili halogenovým světlem z tatry a přitom se k němu snažili nepozorovaně přiblížit. Když byli u muže dodstatečně blízko, postříkali ho z hasicích přístrojů.

"Muž se ještě marně snažil škrtnout zapalovačem," doplnil Neliba. Sebevrah skončil v péči záchranné služby. Ještě před tím mu ale přivolaní policisté nasadili pouta. Sanitka ho odvezla na psychiatrii v Plzni.

Reklama

Výběr článků

Načítám