Hlavní obsah

Hasiči vyprošťovali zemědělský postřikovač plný fungicidu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hasiči v Ostravě museli ve čtvrtek večer za použití těžkého vyprošťovacího stroje Bizon pomoci zpátky na kola zemědělskému postřikovači. Stroj, který byl zapojen za traktorem, se za jízdy převrátil na bok a nedalo se s ním hnout.

Foto: HZS MSK

Hasiči pomohli postřikovači zpátky na kola pomocí vyprošťovacího zařízení Bizon.

Článek

K nehodě došlo v Blanické ulici mezi ostravskými částmi Výškovice a Stará Bělá. „Hasiči nejprve upevnili zemědělský stroj pomocí úvazů na Bizona a jeřáb zajistili před dalším poškozením a pohybem. Pak se mohli pustit do vyčerpání zhruba tisíce litrů fungicidu do kontejneru, který přivezli majitelé postřikovače,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Před samotným vyprošťováním bylo důležité přesně vybrat tu část postřikovače, která bude spolehlivě držet popruhy jeřábu, aby nedošlo k dalšímu poškození zemědělského stroje zhruba za tři miliony korun. To se hasičům povedlo. Z postřikovače neunikly při zásahu hasičů žádné provozní kapaliny ani fungicid,“ dodal Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám