Hlavní obsah

Hasiči v Sedlčanech bojují s požárem elektroodpadu

Právo, paf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hustý černý kouř vyděsil v sobotu krátce po poledni obyvatele středočeských Sedlčan na Příbramsku. Hořet tu začala skládka elektroodpadu, s jejímž požárem hasiči stále bojují. Podle mluvčího středočeských hasičů Petra Svobody bude dohašování probíhat minimálně do nedělních dopoledních hodin.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

„Čekali jsem na majitele, až sežene těžkou techniku, abychom mohli začít hromadu postupně rozebírat. Požár je aktuálně pod kontrolou a už nehrozí jeho šíření, nicméně dohašování stále probíhá,“ uvedl pro Právo Svoboda s tím, že kouř na místě byl vzhledem k tomu, že se jedná o požár elektroodpadu, v jednu chvíli skutečně enormní.

Na místě proto zasahovala i chemická laboratoř, která jakékoliv nebezpečí vyloučila. „Obyvatelům v blízkosti bylo doporučeno nevětrat, nicméně do vzduchu se žádné škodlivé látky nedostaly a žádné nebezpečí nehrozilo a nehrozí,“ ujišťuje mluvčí hasičů a doplnil, že hasičům pomohl i vítr, který hustý dým rozháněl.

Majitel předběžnou škodu odhadl na dva miliony korun. Co požár způsobilo, zatím není jasné.

V Řeporyjích v noci hořel středověký skanzen

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám