Hlavní obsah

Hasiči si zavolali na pomoc policejní odstřelovače. Zlikvidovali tlakovou lahev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní odstřelovači asistovali ve čtvrtek středočeským hasičům u zásahu v Jevanech. Hasiči potřebovali prostřelit tlakovou lahev, v níž probíhala chemická reakce a hrozil výbuch. Policisté lahev zasáhli třemi střelami.

BEZ KOMENTÁŘE: Odstřelovači prostříleli tlakovou lahevVideo: HZS Středočeského kraje

 
Článek

Hasiči do Jevan ve čtvrtek vyrazili již podruhé, a tak věděli, že jedou na kontrolu lahve s acetylenem. Tu používali dělníci na stavbě, ale byla poškozena. Hasiči zjistili, že u ní došlo k poškození ventilu a dochází v ní k chemické reakci, při které stoupala teplota. Velitel se proto domluvil s policejními odstřelovači, že ji prostřelí.

Foto: HZS Středočeského kraje

Policejní odstřelovači v akci

Ve spolupráci se stavební firmou hasiči připravili velkoobjemový kontejner, kam přenesli lahev původně chlazenou ve vodě. Zároveň ji ochlazovali proudem vody ze dvou hadic.

Foto: HZS Středočeského kraje

Prostřelená lahev

„Po celkové přípravě přišli na řadu samotní policejní odstřelovači, kteří z bezpečné vzdálenosti provedli současný výstřel ze tří pušek. Prostřelením ocelového pláště došlo k bezpečnému uvolnění tlaku v lahvi,“ informoval mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Hasiči následně pomocí takzvaných monitorů vytvořili vodní mlhu ke snížení koncentrace unikajícího plynu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám