Hlavní obsah

Hasiči se nemohli kvůli sněhu dostat k požáru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEMILY

Více než jeden a půl kilometru dlouhé vedení museli z hadic vytvořit hasiči, než začali likvidovat požár rodinného domu v Bukovině na Semilsku. Se svými těžkými auty tam totiž v pondělí v noci kvůli sněhu nedostali. Řekl to operační důstojník Hasičského záchranného sboru v Semilech.

Foto: Dana Ehlová

Pohled na pevnost, v níž byl na ostrově sv. Markéty vězněn muž se železnou maskou.

Článek

Oheň se v Bukovině rozhořel kolem 00:30. Vypukl v koupelně a zničil střechu a byt. Předběžná škoda dosahuje zhruba 800 000 korun. Nikdo neutrpěl zranění.

"Na místě zasahovaly profesionální jednotky z Turnova a Semil a tři dobrovolné sbory," uvedl hasič. Bukovina leží u Mírové pod Kozákovem a dům stál ve špatně přístupném terénu daleko nad silnicí mezi Turnovem a Semily.

Po zasněžené úzké cestě nedokázali hasiči k požáru dojet se svými cisternami. Natahování a spojování hadic je zdrželo a dalšímu rozšiřování ohně zabránili až před 05:00. Požár zlikvidovali po 08:00. Příčinu neštěstí vyšetřovatel ráno stále ještě zjišťoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám