Hlavní obsah

Hasiči našli při požáru v Hradci torzo lidského těla

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Na torzo lidského těla narazili ve čtvrtek po půl deváté hodině večer hasiči, kteří zasahovali u požáru přístřešku u železniční trati v Severní ulici v Hradci Králové. Jedná se zřejmě o bezdomovce, který v místě přebýval.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Místo požáru přístřešku

Článek

„K požáru vyrazily dvě jednotky hasičů po 20.36, kdy nám byla událost ohlášena,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Žahourková.

„Místo požáru bylo nepřístupné pro těžkou zásahovou techniku. Hasiči se tak k hořícímu přístřešku, který byl v tu dobu již zničený, dostali pěšky. Po několika minutách hašení objevili v požářišti ohořelé torzo lidského těla,“ řekla Žahourková.

Hasiči oheň zlikvidovali krátce po 22. hodině.

„Lékař na místě předběžně ohledal tělo, k určení přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva. U požáru byli také svědci, kteří uvedli, že by se mohlo jednat o muže bez domova. Jeho totožnost policisté zjišťují,“ potvrdila policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Přivolaný policista se služebním psem označil dvě místa akcelerátu hoření. „Policisté v této souvislosti požádali experty z odvětví chemie o vyjádření. V současné době jsou ve věci zahájeny úkony trestního řízení a probíhá vyšetřování,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám