Hlavní obsah

Hasiči lovili na stromě medvídka mývala

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Naprosto neobvyklý případ řešili v úterý ráno hasiči v Karlových Varech - Staré Roli. Na stromě u silnice ve směru na Nejdek totiž odchytávali medvídka mývala, který před několika dny utekl ze starorolské Minizoo.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči při odchytávání medvídka mývala

Článek

„V úterý v půl deváté dopoledne jsme byli požádáni o pomoc při sundání medvídka mývala ze stromu,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Na místě byl společně s hasiči i chovatel z Minizoo ve Staré Roli. Právě odtud medvídek už před víkendem utekl a několik dní se toulal po kraji,“ pokračoval mluvčí.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči při odchytávání medvídka mývala.

Medvídka mývala museli hasiči sundat ze zhruba pětimetrové výšky s použitím automobilového žebříku. „Když se ke zvířeti jeden z hasičů společně s chovatelem v koši žebříku přiblížili, malá šelma se rozhodně kamarádit nechtěla a velmi hbitě přelezla na opačnou část stromu,“ popisoval lov Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči při odchytávání medvídka mývala.

Hasiči tak museli se žebříkem za ním. „Teprve na druhý pokus se podařilo medvídka chytit do smyčky odchytové tyče a následně do sítě. Poté už mýval putoval do přepravní schránky, ve které ho chovatel převezl zpět do zoo,“ dodal Kasal. Potvrdil, že hasiči jsou k záchraně zvířat volaní poměrně často. „Už ne tak často se při této záchraně setkávají s méně obvyklými druhy zvířat,“ uzavřel.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči při odchytávání medvídka mývala.

Medvídek mýval původně obýval Severní Ameriku. Do Evropy ho zavlekli lidé. Zejména v sousedním Německu se mu daří, podle odhadů jich tam v současné době žije kolem jednoho miliónu. Obývá běžně i města, kde ho často považují za škůdce. Obvykle se skrývá v norách nebo si staví pelechy v komínech.

Reklama

Výběr článků

Načítám